Δευτέρα, 27 Απριλίου 2015

Η Πανήγυρη του Ναού μας, 23 & 24 Απριλίου 2015

Με τη χάρη του Θεού αξιωθήκαμε κι εφέτος να εορτάσουμε την αγία μνήμη του προστάτη της Ενορίας μας, Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Την παραμονή της εορτής, στον αρχιερατικό Εσπερινό, χωροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ.κ. Παντελεήμων, ο οποίος στο κήρυγμα του τόνισε την τεράστια σημασία της αρετής της υπομονής στον βίο των χριστιανών.
Την επομένη το πρωί ετελέσθη πανηγυρική πολυιερατική Θεία Λειτουργία, με τη συμμετοχή ιερέων από ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, αλλά και εκτός αυτής. Το απόγευμα, με τη χοροστασία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεθώνης κ.κ. Κλήμεντος, ετελέσθη ο μεθεόρτιος Εσπερινός και η περιφορά της εικόνος του Αγίου σε κεντρικούς δρόμους της Ενορίας μας. Στον χαιρετισμό του κατά την επιστροφή της πομπής στον Ναό, ο Θεοφιλέστατος Ιεράρχης, με την ιδιότητά του και ως Γραμματεύς της Ιεράς Συνόδου, εξέθεσε εν ολίγοις το πολυσχιδές έργο που συντελείται από την Ιεραρχία της Εκκλησίας μας, τις δυσκολίες και τις προοπτικές του.
Θα θέλαμε εκ βαθέων να ευχαριστήσουμε τους Επισκόπους μας, που λάμπρυναν με την παρουσία τους τον διήμερο εορτασμό, τους ιερείς και διακόνους που συμμετείχαν στις ακολουθίες, τους ιεροψάλτες, τους επιτρόπους, τα μέλη του Φιλόπτωχου και όλους του κοπιόντας συνεργάτες μας, που εργάστηκαν αόκνως για την επιτυχία της Πανηγύρεως, τον Δήμο Καλλιθέας, που υπήρξε αρωγός και συμπαραστάτης μας, ιδίως δε τον Δήμαρχο κ.κ. Δημήτρη Κάρναβο, τους αντιδημάρχους κ.κ. Άννα Γιαννακού - Πάσχου και Γεώργιο Κυριακόπουλο, τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ. Κορίνα Δαμουλιάνου, Κωνσταντίνο Ευσταθίου, Σοφία Παπαδοπούλου, Ευάγγελο Ανδρεάδη, Κωνσταντίνο Κούκουλο και Θεόδωρο Ψαλλιδόπουλο, τη Φιλαρμονική του Δήμου μας και τις Αστυνομικές Αρχές της πόλης μας για την πολύτιμη βοήθειά τους. Και του χρόνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου